Header afbeelding
's-Gravesandeplein 19 1091 BB Amsterdam Tel:020-4626672 Spoed TOETS 1

Terug naar overzicht

Achtergrond en info team

Hieronder wat meer achtergrond en informatie over ons huidige team.

Er zijn in onze praktijk dagelijks (bijna) altijd twee (huis)artsen aanwezig. Normaal gesproken is dat één van uw vaste huisartsen (Holtrop of Westermann) plus een huisarts in opleiding en daarnaast op de woensdag onze vaste waarneemster Merel Heuft. Incidenteel komt er dan een waarnemer van buitenaf, die we kennen en waar we goede ervaringen mee hebben. In 2022 is dit systeem gaan rammelen; door langdurige ziekte van onze huisarts in opleiding en een verlof van onze vaste waarneemster heeft u mogelijk veel meer wisselende dokters gezien. Hoewel de toegankelijkheid van onze spreekuren steeds uitstekend is geweest (ons hoofddoel) hebben we concessies moeten doen aan de continuïteit van zorg. Dat zit ons niet lekker en we hebben ons uiterste best gedaan om hierin verbetering te brengen.

De problematiek in de huisartsenpraktijk wordt steeds complexer en kost meer tijd. Vanwege de toegenomen complexiteit van de vragen is onze standaard consult duur van 10 naar 15 minuten gegaan. Hiermee kunnen we de meeste vragen zorgvuldig behandelen. Het maken van een dubbele afspraak blijft mogelijk.

Om de huisartsenspreekuren te helpen ontlasten leiden we sinds 2 jaar een Physician Assistant op, Djoiska de le Lijs. Zij is een zeer ervaren IC en SEH verpleegkundige die steeds beter in staat zal zijn om (onder onze supervisie en verantwoordelijkheid) eenvoudige vragen zelfstandig op te lossen. Misschien heeft u haar al een keer ontmoet.

Op 18 september start Jaap Schopman, huisarts in opleiding. Hij begint aan zijn derde en laatste jaar bij ons de praktijk en heeft al veel ervaring in de interne geneeskunde. We zijn erg blij dat hij ons team het komende jaar komt versterken. Aimée Kok gaat ons helaas verlaten, zij is bijna huisarts en vervolgt haar carrière in Hilversum.

Doktersassistenten zijn moeilijk te vinden, we hebben al heel lang een vacature openstaan. We hebben het afgelopen jaren goede ervaringen opgedaan met medisch studenten in deze rol. Het effect is wel dat de assistentenspreekuren hierdoor vaak vervallen en dat de huisartsen vaker taken verrichten die eigenlijk de assistentes kunnen doen en dat u lang niet altijd een bekende aan de telefoon krijgt. Maak zoveel mogelijk gebruik van ons portaal, dan hebben zij meer tijd voor andere zaken.

Voor lichte psychische klachten hebben we een zogenaamde praktijkondersteuners GGZ in dienst. Dit zijn Monique Bolten en Barbara Torres. We doen ons best om binnen de huisartsenpraktijk lichte problemen op te lossen en zwaardere problemen zo goed mogelijk te overbruggen tot in de GGZ een behandelplek vrijkomt. Er wordt aan gewerkt om die wachttijden naar beneden te krijgen, maar dat is nu nog een groot probleem.

Ook in de ziekenhuizen is de druk hoog en zijn er enorme wachttijden. Om onnodige verwijzingen naar het ziekenhuis te voorkomen, maken we vaak gebruik van teleconsultatie van de specialist. Dat betekent dat we samen met u een vraag formuleren aan de specialist (bijvoorbeeld of extra onderzoek nodig is, of een behandeling mogelijk is) en dat we die, samen met de relevante informatie uit het dossier (via een beveiligde internet verbinding) voorleggen aan de specialist. Op die manier halen we dus de kennis van de specialist onze spreekkamer binnen, zonder dat de patiënt naar het ziekenhuis hoeft.

Kortom: we doen ons uiterste best om onze dienstverlening toekomstbestendig te maken. Hopend op uw begrip en medewerking.

Publicatiedatum: 20-09-2023